Verbouw en uitbreiding Boekhandel van der Velde, Groningen


Opgeleverd in In ontwikkeling
Locatie A-Kerkhof, Groningen

In opdracht van Boekhandel van der Velde
Type In ontwikkeling
Verbouw
Uitbreiding
Winkels

In de binnenstad van Groningen is aan de A-Kerkhof het pand van Boekhandel van der Velde gelegen. Vanwege de verhuizing van het naastgelegen hamburgerrestaurant Wereldburgers kwam de wens om deze ruimte bij de huidige boekenwinkel te betrekken. Dit is gecombineerd met een gehele interne verbouwing van het huidige pand.

We zijn gevraagd om het plan van NOMNOM design technisch uit te werken en de benodigde vergunningen aan te vragen en te begeleiden, met aansluitent de technische begeleiding van de nieuwe puien.

Doormiddel van een doorbraak zijn beide panden met elkaar verbonden en wordt het gehele oppervlak ingezet als boekenwinkel. Aan de voorzijde zijn nieuwe puien gecreëerd die aansluiten bij het bestaande karakter van het pand. Om meer eenheid in het totale gevelbeeld te verkrijgen is de bestaande stalen luifel verwijderd en wordt de gehele voorgevel voorzien van een nieuwe gevelafwerking. Deels uit composiet natuursteen ter plaatse van de plint en steenstrips op de bovenliggende verdiepingen.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

Wij nemen geheel vrijblijvend met u contact op om gezamenlijk tot een passende oplossing of plan te komen voor uw (ver)bouw projecten.

© Copyright Studio Brix 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen